Sokan azt hiszik, a mirelit zöldségek a fagyasztás maitt elvesztik tápanyag tartalmukat és különböző vegyszerekkel kezelik őket, hogy tartósítsák azokat. Azonban ez teljesen tévhit! A zöldségeket betakarításuk után nagyon rövid időn belül lefagyasztják, aminek köszönhetően a bennük található vitaminok és tápanyagok teljes mértékben megmaradnak. A tartósítás pedig teljesen vegyszermentesen történik.
A friss zöldségek viszont betakarításuk után csak napokkal később érkeznek meg a bolt polcaira, és ez idő alatt naponta vesztenek vitamintartalmukból! A nem fagyasztott zöldésgek naponta 15%-ot vesztenek C-vitamin tartalmukból. Mivel a mirelit zöldségeket azonnal -20 fokon fagyasztják le, így ezek képesek megőrizni vitamintartalmukat akár 24 hónapon is keresztül. Azonban a túl gyors felengedés, vagy a szállítás alatti kiolvadás tönkre teheti a zöldség minőségét, és a vitaminok is elvészhetnek.
Tehát ha a mirelit zöldségekhez eddig kételkedve álltunk, most minden tévhitet eloszlattunk. Nyugodtan vásároljanak fagyasztott termékeket, hisz sok esetben ezekben még több is lehet a tápanyag mint a frissnek tűnő zöldségekben.
Kommentek